tirsdag , februar 20 2024

Sanofi Pastseur´s vaccine imod gul feber, smitter borgere der aldrig har haft infektionen.

Sanofi Pasteur laver en vaccine imod gul feber (Dengu feber), masse vaccinerer børn på Filippinerne med den, men der opstår pludselig flere tilfælde af Dengu feber end før man vaccinerede, en sygdom der kan lede til alvorlige nyre, hjerte og leverskader.

Fra Statens Seruminstitut:
Gul feber er en alvorlig virussygdom, der skyldes infektion med gul feber virus, der tilhører gruppen af flavivirus.Gul feber overføres med myg (Aedes aegypti), der typisk stikker om dagen.

I milde tilfælde er typiske symptomer feber, hovedpine og kvalme. I alvorlige tilfælde sker der skader på lever, nyrer og hjerte, og patienterne får gulsot. Heraf kommer navnet. En del lande stiller krav om gul feber vaccination ved indrejse.Gul feber forekommer i store dele af Afrika og Sydamerika. Disse lande befinder sig i et bælte omkring ækvator fra 15° nord til 15° syd. Sygdommen findes således ikke i Danmark eller andre steder i Europa. I Sydamerika har sygdommen i de seneste år spredt sig til et større område end før. De fleste tilfælde ses dog stadig i Afrika.Man regner med, at der er over 200.000 tilfælde af gul feber om året. Heraf dør omkring 30.000 personer.

Så man laver en undersøgelse der tager 6 år (efter man har udsendt vaccinen) og finder ud af, at vaccinen rent faktisk giver børn Dengu feber, hvis de ikke havde haft det før de blev vaccineret.

https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/21645515.2018.1522468?journalCode=khvi20&