onsdag , april 24 2024

Mælkebøtte ekstrakt, en mulig behandling mod leukæmi.

I endnu et studie fra forskerholdet der forsker i mælkebøttens positive egenskaber i behandling af kræft, har man fundet frem til, at mælkebøtte ekstrakt ikke bare har positive egenskaber mod bugspytskirtelkræft, men også udviser positive egenskaber i kampen mod leukæmiceller.

Mælkebøtten har traditionelt æret brugt i indiansk og kinesisk traditionel medicin til behandling af leukæmi og brystkræft, men man har ifølge forskerholdet ikke forsket i virkningsmekanismerne, som stadig idag er ukendte. Ekstrakt af mælkebøtte rødder bruges idag primært som middel imod mave/tarm og lever sygdomme.

I forskerholdets undersøgelser om ekstrakt af mælkebøttens rod kan bruges til at bekæmpe leukæmi, har man fundet, at der opstod celledød i leukæmicellerne ved påvirkning af stofferne fra mælkebøtte rod ekstraktet, mens normale raske celler ikke blev markant påvirkede.

Forskerholdet understreger, at deres konklussion understreger betydningen af traditionel medicin og at det betyder, at man har opdaget en hidtil ukendt potentiel ikke-toksisk behandling af leukæmi.

(Ovadje m.fl. 2011)

Kilde:

Ovadje P, S Chatterjee, C Griffin, C Tran, C Hamm, S Pandey 2011 Selective induction of apoptosis through activation of caspase-8 in human leukemia cells (Jurkat) by dandelion root extract. J Ethnopharmacol 133:86–91. [PubMed]