“Derfor har Fødevarestyrelsen anbefalet, at man begrænser sit indtag af kødpålæg til kun ét stykke om dagen, så en madpakke til børnene kan hurtigt udvikle sig til en kræftrisiko på sigt.”
Vores egen sundhedsstyrelse udmelder, at indholdet i kødpålæg er så skadeligt, at hvis man får mere end ét stykke om dagen så er der en stor risiko for at få kræft, men alligevel tillader man de stoffer i vores fødevarer og må frit reklamere med dem i tv og andre medier, mens en naturligt fremstillede produkter uden kemikalier skal igennem et væld af godkendelser og undersøgelser?
Man kan da kun undre sig over, at patientforeningerne forvilder borgerne ved at udmelde at der ikke er nogen evidens for, at økologi er sundere end industriprodukter, når økologisk pålæg IKKE indeholder Nitrit og generelt indeholder langt færre tilsætningsstoffer end industriprodukterne, når de samtidig advarer om at kræftfremkaldende stoffer i vores hverdag leder til kræft.
Den eneste advarsel fra Kræftens Bekæmpelse om kødpålæg er:
Forarbejdet kød over en bred kam er ikke sundt for os. Ofte er det røget, speget, saltet meget og tilsat nitrit, som er klassificeret i den højeste kategori, når vi ser på sammenhængen mellem indtagelse af det og tarmkræft,« siger seniorforsker i Kræftens Bekæmpelse Anja Olsen til Søndagsavisen.
Så hvis man ikke ønsker, at ens barn/børn skal få kræft af det vi forældre går og tror er en helt ufarlig madpakke, så bør man skifte sit industripålæg ud med økologisk pålæg!
Hvis du vil undgå nitrit i kødpålæg, skal du købe økologisk, hvor det ikke er tilladt at tilsætte stoffet.
Kilder:
Mad fyldt med skadelig tilsætning: Godkendte stoffer er problematiske og grænseværdien for høj
Fødevarestyrelsen advarer: Derfor skal du kun spise én skive kødpålæg om dagen