torsdag , juni 30 2022

Dansk studie: Dansk honning bedre til bakteriebekæmpelse end Manuka honning.

Manuka honning der typisk er produceret på New Zealand eller i Australien har i mange år siddet på tronen som den mest bakteriedræbende af alle honning typer. Men nu viser et nyt studie, at der er en markant bedre effekt in vitro (laboratorie forsøg), ved brug af dansk produceret honning.

I det danske studie har forskerne undersøgt virkningen af honning til behandling ved, at benytte 11 slags honning med et indhold af forskellige danske blomster arter og sammenlignet deres egenskab med et kommcercielt produceret Manuka honning produkt og et Manuka honning produkt.

Forskerne kom frem til, at alle honning typerne undtaget den kommercielle honning havde en positiv virkning mod de brugte bakterier i forsøget, men honningen med indhold fra blomster af Lindetræet (Tilia cordata) havde den bedste virkning, bedre end resultaterne fra Manuka honningen. Forskerne konkluderer også, at det kommercielle produkt sandsynligvis virker dårligere, da produktet er opvarmet og derved blandt andet har fjernet det naturlige brintoverilte (H2O2) indhold.

Forskerne konkluderer, at deres studie påviser at honningens indhold af forskellige danske blomster kan have et klinisk potentiale men også, at der bør foretages videre studier på området inden der kan foretages kliniske forsøg.

Studiet kan læses her:
https://www.hindawi.com/journals/drp/2018/7021713/abs/