daddel

Dadler indeholder stoffer der bekæmper brystkræft celler

Phoenix dactylifera (ægte dadel palme) er en plante der vokser vildt i den Saudi Arabiske og i mellemøst lande. Ajwa dadlen er beskrevet i disse regioner i de traditionelle og alternative medicinbøger for sine egenskaber, blandt dem de anti choleristiske, anti-oxidante,  leverbeskyttende og kræftbekæmpende egenskaber, men de fleste er endnu ikke blevet videnskabeligt valierede. I dette studie blev de kræftbekæmpende egenskaber evalueret med et ekstrakt af daddel på brystkræftcellerne MCF7 in vitro.

Forskerne opdagede, at ekstraktet er giftigt for kræftcellerne, væksten blev bremset med 95% in vitro og dræbte 59% direkte. Forskerne påpegede, at en grund til dadel ekstraktets effektivitet er, at dadler indeholder en af de stærkeste koncentrationer af stoffet Polyphenols fundet i frugt, i blot 100 gram tørrede dadler er koncentrationen af Polyphenols så kraftig (2100mg), at den er næsten dobbelt så potent som nogen anden frugt. Tørrede svesker har den næsthøjeste koncentration, på 1012mg.

Forskerne nævner iøvrigt, at et andet studie har påvist, at dadler også var ekstremt effektive i bekæmpelse af tarmkræft.

Studiet kan læses her: